ΕΠΕΑ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΟΛΚΑΣ
www.epea.gr - Βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα » Κλασικά » Περιοδικά
Λάμπρος Πόλκας, δ.φ., στην κλασική φιλολογία - Μ.Δ.Ε. στην ηλεκτρονική μάθηση - εκπαιδευτικός στη Δ.Ε.
 
Σχετικά με το epea.gr
Σύσταση
Επικοινωνία
Προσωπικά
Εργασίες ΠαΠει
Εισηγήσεις
ΚΕΓ
ΠΑΚΕ
Ψηφιακά Γράμματα
Κλασικά
Ανθρωπιστικά
Παιδεία
Κλασικές Σπουδές
Νεοελληνικές Σπουδές
Εκπαίδευση
Γραμματεία
Γλώσσα
Μετάφραση
Ενδογλωσσική
Διαγλωσσική
Web 2.0
Ιστολόγια

 


Μετασχηματίζοντας; τις κλασικές σπουδές

Το τεύχος 3.1. (Χειμώνας 2009) του περιοδικού Digital Humanities Quarterly, αφιερωμένο στη μνήμη του  Ross Scaife (1960-2008), αναφέρεται σε ζητήματα συμβίωσης των κλασικών σπουδών με τις τεχνολογίες της πληροφορίας και επικοινωνίας.

Τα φιλοξενούμενα κείμενα (13+1), τα οποία επιμελήθηκαν ο Gregory Crane και η Melissa Terras, είναι ανακοινώσεις που ακούστηκαν σε συνέδριο στο πανεπιστήμιο του Kentucky το 2007, με τίτλο Changing the Center of Gravity: Transforming Classical Studies Through Cyberinfracture.


...δείτε περισσότερα

Έρευνα και διδασκαλία στη διδασκαλία των κλασικών

Το τεύχος 18(2) του 2001 του αμερικανικού περιοδικού Calico journal είναι αφιερωμένο στις εφαρμογές ηλεκτρονικών προγραμμάτων στη διδακτική των κλασικών γλωσσών, κυρίως των Λατινικών. Η πρόσβαση στα περιεχόμενα του τεύχους είναι ελεύθερη.

...δείτε περισσότερα

Υπολoγιστές στις κλασικές σπουδές

Στο ειδικό τεύχος 91(6), του 1998, του περιοδικού Classical World, περιλαμβάνονται επτά άρθρα για τους υπολογιστές στις κλασικές σπουδές. Πρόκειται για τα Πρακτικά από συνέδριο που έγινε στο Baylor University το 1995, με τίτλο Computing in the Classics. Η πρόσβαση στα περιεχόμενα του τεύχους είναι περιορισμένη.

...δείτε περισσότερα